Skip to main content

In the spotlight 
Projecten die wij graag even in het zonnetje zetten

Een greep uit onze projecten 
Die wij met zorg en trots, in samenwerking met onze klanten, hebben gerealiseerd

Magische onderwater wereld bij Emma Kinderziekenhuis (AMC)

December 2023

Een operatie ondergaan is vaak spannend, zeker als je nog heel jong bent. Daarom is de kinderverkoever van het Emma Kinderziekenhuis omgetoverd tot een onderwaterwereld. Zo worden de kinderen afgeleid voor hun operatie en voelen ze zich hopelijk wat minder angstig. 🫧🐬🐠

We hebben vier verschillende ruimtes mogen aankleden met het onderwater thema. Het Dagcentrum, Kinderbox voor kinderen die minder prikkels kunnen verwerken, de grote Kinderverkoever ruimte en de ingang naar de OK.

Onderweg kunnen de kinderen onzichtbare visjes zoeken met behulp van een UV zaklamp. Op deze manier hopen we te kunnen bijdragen aan een prettiger bezoek aan het ziekenhuis.

Ons project in het nieuws

  • Omroep Brabant heeft een nieuws item gemaakt over de ontwikkelingen binnen Bravis Ziekenhuis en daar worden ook een aantal van onze projecten in beeld gebracht. Bekijk de video en lees het hele artikel hier!
  • Zorgscore (dé zoekmachine op het web om de zorgaanbieder te vinden die bij je past) heeft een artikel over ons project in Bravis geplaatst!

Bravis ziekenhuis heeft meerdere afdelingen kindvriendelijker gemaakt

januari 2022

We hebben binnen het ziekenhuis verschillende afdelingen mogen omtoveren naar een prettigere sfeer voor de jonge patiëntjes.

De patiëntenkamer is wel een uitblinker in deze, want deze is helemaal ondergedompeld in ons onderwater thema. Hier worden voornamelijk onderzoeken verricht en we horen al dat kinderen het een stuk minder eng vinden en speciaal naar de “𝗧𝗶𝗻𝗸𝗲𝗿𝗯𝗲𝗹” 𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿 vragen. En als er ook maar iets van spanning en angst weggenomen kan worden, dan geeft dat ons zoveel voldoening!

De diepe sedatiekamer hebben we ook omgetoverd naar een onderwater thema, inclusief onze Foss Lux Magic, waar kinderen zelf de kleur van de ruimte kunnen veranderen met behulp van een toverstokje! Daarnaast kunnen ze ook onzichtbare vissen op de muur zoeken met een UV lampje. Kleine Jesse (5 jaar) laat hier bij Omroep Brabant zien hoe hij dat doet.  

Dit alles was niet mogelijk door de donatie van 𝗦𝘁𝗶𝗰𝗵𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗧𝗶𝗻𝗸𝗲𝗿𝗯𝗲𝗹, die zich sterk maakt om de ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar in de regio West Brabant en Zeeland een hart onder de riem te steken.

Wat zijn we trots en blij dat we dit project voor jullie mochten uitvoeren!

CityKids Rotterdam heeft een kindvriendelijke uitstraling gekregen

september 2021

Een anonieme donateur heeft aan Stichting Kruimeltje een prachtige donatie gegeven voor een nieuwe healing environment van het Droomhuis in Rotterdam. In het Droomhuis bevindt zich Medisch Kindzorg Instelling CityKids en Kinderzorg Kliniek. Een zelfstandig multidisciplinair kinderbehandelcentrum voor het chronisch zieke kind.

Wij zijn ontzettend trots dat wij Het Droomhuis mochten omtoveren naar een fijne en prettige omgeving voor de kinderen. Het moest een prikkelarm "droom" thema worden, omdat sommige kinderen teveel prikkels niet goed kunnen verwerken. We kwamen snel uit op een droomwereld in de wolken. We hebben daarbij de groep figuurtjes meegenomen in het ontwerp. Zoals de tovernaars, elfjes en draakjes.

Naast de droomwereld hebben we ook in de speelruimte ons onderwater thema geplaatst, waar met een beamer een animatie te zien is van Silly en z'n vriendjes, ontworpen en geanimeerd door Silvester Zwaneveld van Silly Productions!

Het Droomhuis werd op 14 oktober '21 feestelijk geopend

Veel aandacht voor het Droomhuis in de media

  • De Havenloods heeft er een artikel over geschreven.
  • Het Droomhuis is voorbij gekomen bij Nederland Ontdekt. Kijk hier de aflevering terug!
  • AD Rotterdam heeft er ook aandacht aan besteed er schreef er onderstaand artikel over.

Onderwaterwereld voor Paola Kinderziekenhuis (Antwerpen)

2020

Voortaan kunnen kinderen in het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis zich laten onderzoeken en overnachten tussen walvissen, dolfijnen en schildpadden. De nieuwe onderwaterwereld geeft de patiëntjes meer rust tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. “Als kinderen zich beter op hun gemak voelen, gaat hun herstelproces ook sneller”, klinkt het bij ZNA. “Kleine elementen spelen een grote rol om het kind sneller naar huis te kunnen laten gaan.”

Beeldschermen en bewegende beelden van vissen sieren de verpleegpost, gang en inkomhal en de deuren van de 22 patiëntenkamers kregen elk een eigen zeedier. De onderzoekskamer, voor kinderen vaak de meest stresserende kamer, werd misschien wel de meest interessante kamer van de hele verdieping: kinderen kunnen er op schermen in een rots kijken naar bewegende onderwaterbeelden en panelen in het plafond nemen de kinderen mee in een fantasiewereld onder water. Om de aandacht af te leiden, kunnen patiëntjes met een UV-lamp tijdens een vervelende ingreep of een vaccinatie op zoek gaan naar verborgen vissen. Zodra dit achter de rug is, mogen ze een cadeautje kiezen uit de grote schatkist in de kamer.

Ons project in het nieuws

  • HNL heeft een nieuws item gemaakt over de complete make over in Koningin Paola Ziekenhuis, te Antwerpen. Lees het online nieuwsbericht hier.
  • ATV heeft één van de jonge patiëntjes geinterviewd en heeft mooie beelden gemaakt tijdens de opening. Bekijk het hier!

Foss Interactive Lumo voor Monkey Town Almelo

april 2020

Ondanks de Corona Crisis hebben we nog wel een leuk project kunnen afronden in Monkey Town Almelo.

Helaas moeten kinderen nog even wachten voor ze ermee kunnen spelen, maar zodra de deuren weer open mogen, staat er een interactieve muur vol met spelletjes op ze te wachten!

ER IS KEUZE UIT 12 VERSCHILLENDE THEMA'S! DE CT/MR PROJECTIE STELT patiënten OP HUN GEMAK.

Digitaal 'interactive' aquarium voor Monkey Town Uitgeest

januari 2020

Kinderen kunnen nu naast het klimmen en klauteren ook even een rust momentje pakken door een visje te kleuren! 

Monkey Town Uitgeest heeft ons aquarium als 'system only' en daarbij hebben ze dus zelf de monitor en entourage verzorgd. Wij vinden het een prachtig geheel geworden!

wilt u ook alleen een system only? dat kan! u kunt zelf de monitor en (eventueel) meubel regelen.

Digitaal 'interactive' aquarium voor Monkey Town Waalwijk

december 2019

Kinderen kunnen nu naast het klimmen en klauteren ook even een rust momentje pakken door een visje te kleuren!

Monkey Town in Waalwijk is de tweede vestiging waar wij ons Interactieve Aquarium hebben geïnstalleerd.

Wilt u het aquarium niet aanschaffen, maar leasen? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden.

Digitaal 'interactive' aquarium voor De Burgemeester van Napels

december 2019

De Burgemeester van Napels is een kindvriendelijk restaurant en bevindt zich in hartje Leeuwarden.

De Italiaan waar je terecht kunt voor goede koffie, lekkere lunch, Italiaanse maaltijd en nu dus ook voor het kleuren van een visje! 

Ze hebben een speciale ruimte waar kinderen kunnen spelen. Kleur je mooiste vis en laat deze tot leven komen in het Digitale Interactieve Aquarium.

Bij deze installatie hebben we plexiglas voor de monitor gemonteerd. Zodat de monitor vrij blijft van kinderhandjes.

Digitaal 'interactive' aquarium voor Monkey Town Purmerend

december 2019

Kinderen kunnen nu naast het klimmen en klauteren ook even een rust momentje pakken door een visje te kleuren!

Monkey Town in Purmerend is de eerste vestiging waar wij ons Interactieve Aquarium hebben geïnstalleerd. Ook hebben zij vanwege de feestdagen het kerst thema aangeschaft. Dus in plaats van vissen, kunnen de kinderen tijdens de feestdagen ook kerstballen en -sterren kleuren!

Wilt u het aquarium niet aanschaffen, maar leasen? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden.

Digitaal 'interactive' aquarium voor de kinderafdeling van Catharina Ziekenhuis

november 2019

Op de afdeling kindergeneeskunde van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven hebben we ons digitale aquarium mogen plaatsen.

Samen met een lokale sponsor hebben we een mooie installatie kunnen doen.

Het aquarium draait op een groot 90” scherm in het dagverblijf. We hebben er een mooi meubel bij geleverd die los te koppelen is van het grote scherm. Zo kan het ziekenhuis het aquarium ook eventueel op andere afdelingen gebruiken.

We zijn erg trots op deze plaatsing!

Op de bijgaande foto's en video ziet u wat een prachtig resultaat een groot scherm geeft!

Digitaal 'interactive' aquarium voor Eeterij de Beleving

oktober 2019

Eeterij de Beleving is een prachtige grand café in Noordwijk en least sinds kort ons digitale aquarium. 

Meteen al op de eerste dag dat het was geïnstalleerd, was het druk rondom het aquarium. Kinderen wilden heel graag hun mooiste visje inkleuren en laten zwemmen.

En inderdaad, er zwemmen prachtige vissen rond!

Wilt u het aquarium niet aanschaffen, maar leasen? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden.

Digitaal 'interactive' aquarium voor Fort Kijkduin

oktober 2019

In de prachtige gewelven van Fort Kijkduin, gevestigd in Huisduinen, hebben we onze digitale aquarium mogen installeren! 

Fort Kijkduin werd in 1811 gebouwd in opdracht van Napoleon, die voor een bezoekje in Den Helder was.

Hedendaags is er een uniek Noordzee-aquarium in te vinden en een museum over de geschiedenis van de Franse tijd tot aan de opheffing van de Stelling Den Helder in 1958.

Het aquarium is zodoende geïnstalleerd dat men ook kan switchen naar presentatie doeleinden. Multifunctioneel dus!

Digitaal 'interactive' aquarium voor de kinderafdeling van zorgsaam

oktober 2018

Patiëntjes op kinder- en jeugdafdeling van ZorgSaam in Terneuzen kunnen zich voortaan vermaken met ons digitaal aquarium. Deze is in Zeeuws-Vlaanderen met veel eer onthuld, want het is een cadeautje van serviceclub Kiwanis, de Lions Club Zostera betaalt het onderhoud van het speelgoed. 

Onder de motto's "Serving the Children of the World" en "We Serve" zetten zij zich speciaal in voor de belangen van kinderen.

We hebben met ons Digitaal Aquarium het regionale nieuws gehaald! Het is geweldig om te lezen dat kinderen én medewerkers zo enthousiast zijn over ons aquarium!

Op de bijgaande foto's ziet u de onthulling van het aquarium in Zorgsaam. Zij hebben ook het kerst thema die rond de feestdagen geactiveerd wordt. In plaats van visjes, kunnen er kerstballen/sterren gekleurd worden.

Digitaal 'interactive' aquarium voor wilhelmina ziekenhuis assen

september 2018

Wachten, wachten, wachten..... <zucht>.

Wachten met kinderen (in wat voor een wachtruimte dan ook) is een uitdaging. Voor zowel de ouders/begeleiders als voor de professional.

Variled heeft het digitale aquarium: DÉ ideale combinatie van analoog en digitaal. De kinderen kleuren met kleurpotloden een vis in, houden de kleurplaat bij het scherm; et voilà: hij verschijnt digitaal op het scherm en zwemt rond.... Kinderen vinden dit geweldig én volwassenen heerlijk om naar te kijken....

We hebben in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen laatst een mooie installatie mogen doen!

op bijgaande foto's is het nieuwe aquarium te zien en wordt er druk gekleurd!

Digitaal 'Interactive' aquarium voor Sophia Kinderziekenhuis

april 2018

De kinderen op de afdeling Radiologie van het Sophia kinderziekenhuis kunnen nu een visje komen kleuren en deze daarna laten rondzwemmen in het Foss Interactive Aquarium!

Van een 2D kleurplaat wordt er een 3D visje gegenereerd in hetdigitaal aquarium. Ideaal voor wachtruimtes waar kinderen zelf hun visje kunnen inkleuren. Zodra de kleurplaat is ingekleurd wordt deze voor de monitor gehouden en binnen drie tellen zwemt jouw visje in het aquarium!

De kinderen kunnen nu in de wachtkamer van de Radiologie afdeling gezellig een visje komen kleuren!

Foss lumos CT projectie voor AMC amsterdam

juni 2019

Bij een radiologisch onderzoek zijn patiënten angstig en gespannen over wat hun te wachten staat, wat heel logisch is natuurlijk. Het is een groot apparaat in een klinische ruimte.

Angst en spanning zorgen voor onrust waardoor patiënten minder goed stil liggen en het onderzoek niet optimaal uitgevoerd kan worden.

In het AMC hebben we de CT uitgelicht met onze Foss Lumos CT projectie. De patiënt ziet bij binnenkomst een leuk thema dat wordt afgespeeld, in plaats van het grote witte apparaat.

Zo is een CT-scan een stuk minder spannend en kan het onderzoek zo goed mogelijk verlopen.

ER IS KEUZE UIT 12 VERSCHILLENDE THEMA'S! DE CT/MR PROJECTIE STELT patiënten OP HUN GEMAK.

Foss Lumos CT projectie in WKZ

oktober 2017

Bij een radiologisch onderzoek zijn patiënten, vooral kinderen, angstig en gespannen over wat hun te wachten staat, wat heel logisch is natuurlijk. Het is een groot apparaat in een klinische ruimte.

Angst en spanning zorgen voor onrust waardoor kinderen minder goed stil liggen en het onderzoek niet optimaal uitgevoerd kan worden.

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben we de CT uitgelicht met onze Foss Lumos CT projectie. De patiënt ziet bij binnenkomst een leuk thema dat wordt afgespeeld, in plaats van het grote witte apparaat en dat neemt de angst en spanning weg.

Zo is een CT-scan een stuk minder spannend voor patiëntjes en kan het onderzoek zo goed mogelijk verlopen.

Er is keuze uit 12 verschillende thema's! De CT/MR projectie stelt zowel kinderen als volwassenen op hun gemak.

Installatie Living Wall in WKZ

oktober 2017

Door onze krachten te bundelen hebben we in samenwerking met Blomsma Interieurdecoratie de bijzondere ‘Living Wall’ in het Wilhelmina Kinderziekenhuis kunnen realiseren. De muur komt tot leven door het projecteren van verschillende dieren die rondlopen in het bos. De jonge patiëntjes worden middels deze muur meer op hun gemak gesteld en wordt de angst voor het onderzoek beperkt.

De visual is vervaardigd uit PVC-vrije folie en PVC-vrij laminaat van 3M™ en heeft een breedte van 6,5 meter en een hoogte van 2,9 meter. Het geheel is geplakt op een ondergrond van gesaust stucwerk, deuren en kozijnen.

Lees meer over onze samenwerking op de website van Blomsma Print & Sign.

Een timelapse van de montage. Eén van de 5 banen wordt geplakt, waarbij de folie rondom de schakelaar wordt weggesneden.

Living Wall op de kinderafdeling van Rivierenland Tiel

April 2021

Ook op de kinderafdeling van ziekenhuis Rivierenland Tiel hebben ze een Living Wall met het onderwater thema. Kinderverpleegkundige Gabri vertelt wat de patiëntjes ervan vinden! En als we dan horen dat een patiëntje niet eens meer naar huis wilt, dan kunnen we oprecht zeggen dat ons werk heeft gedaan wat het moest doen: 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗴𝘀𝘁 𝘄𝗲𝗴𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗮𝗳𝗹𝗲𝗶𝗱𝗲𝗻.

Een exciting wall voor Wilhelmina kinderziekenhuis

april 2019

Ga je mee op zoek?

We hebben in het Wilhelmina Kinderziekenhuis onzichtbare dieren in het bos verstopt en met een speciaal lampje kan je ze zoeken! Hierdoor worden kinderen afgeleid en is een medisch onderzoek toch een stuk minder spannend.

De dieren kunnen in elk gewenst formaat en vorm geproduceerd worden.

Foss Floor Deco bij Play-In Utrecht

april 2020

Tijdens deze Corona crisis hebben we nog wel een project bij Play-In Utrecht kunnen afronden. Door de hele ruimte is een lijnenspel op de vloer aangebracht. Bij de kassa begint de ‘start’, compleet met start-bord. De pijlen verwijzen naar de verschillende locaties, zoals Jump-In, Climb-In en Skybar. ⠀

Wij hopen met heel ons hart dat de kinderen hier binnenkort weer heerlijk kunnen springen, klimmen en klauteren.⠀

De belijning bestaat uit premium gegoten zelfklevend vinyl met anti-slip laminaat en is daardoor bestand tegen de duizenden kinderschoentjes die er overheen zullen gaan rennen.

Foss Wall Deco voor Franciscus Gasthuis & Vlietland

december 2018

We hebben twee buckykamers van Franciscus Gasthuis & Vlietland prachtig mogen voorzien van een Wall Decoration!

Deze muurdecoratie bestaat uit naadloos vinylbehang. Daarbij maken we gebruik van B1 brandvertragende en antibacteriële materialen en geven wij garanties af op hechting en duurzaamheid.

Het resultaat is verbluffend!

Het franciscus gasthuis en vlietland hebben gekozen voor iconische beelden uit de omgeving.

Foss Lux echo bij groene hart ziekenhuis

juli 2018

We hebben bij een klant van ons, Foss Lux Echo (FLE) geïnstalleerd. Dit is een product voor de echo- en vaatlab-kamers. FLE bestaat uit LED-panelen van Nederlandse makelij die we voorzien van groene film. De LED-panelen zelf zijn dimbaar, zodat de juiste hoeveelheid groen licht gekozen kan worden. In dit geval hebben we de panelen naast de bestaande TL-verlichting geplaatst. We kunnen ook gekalibreerde groene LED-panelen plaatsen die tevens warm-wit en helder-wit uitstralen. Deze gebruiken we dan om de bestaande verlichting te vervangen.

Waarom zouden we groene verlichting in een echo-kamer of vaatlab installeren, zult u zich afvragen. Zoals wellicht bekend, werken laboranten de hele dag in dergelijke kamers in een donkere omgeving. De speciale groene verlichting zorgt ervoor dat het niet meer donker is én dat het beeld op het scherm van het echo-apparaat nog goed te zien is. Sterker nog, het blijkt dat het contrast op het beeldscherm zelfs verhoogd wordt.

Op bijgaande foto ziet u hoe het eruit komt te zien.

Sfeerverlichting voor angiokamer GHZ

mei 2017

Dat patiënten zenuwachtig zijn voordat ze een medisch onderzoek krijgen is eenieder wel bekend. En dat dat een reden kan zijn dat spreekuren en onderzoeksschema's uitlopen ook. Wat niet iedereen weet is dat op dit gebied nog veel winst te behalen valt. Zo hebben we in een nieuwe angiokamer sfeerverlichting geplaatst.

In totaal twaalf kleuren LED-panelen (30x30), drie in iedere hoek. Alle kleuren van de regenboog zijn hiermee in te stellen! Hierdoor ontstaat een evenwichtige sfeervolle verlichting die patiënten (mede) op hun gemak kunnen stellen. 

"De kamer is een stuk ruimer en comfortabeler dan voorheen. Met een speciaal lichtplan kunnen we voor de patiënt een rustgevende omgeving creëren", aldus Interventieradioloog Prof. dr. Pattynama van het Groene Hart Ziekenhuis in dit artikel

Bijgaand een foto en video van de nieuwe angiokamer van het Groene Hart Ziekenhuis met onze sfeervolle LED panels.

Heeft u wensen of ideeën die u graag wilt realiseren?

Wij denken graag met u mee! neem vrijblijvend contact met ons op.