Skip to main content

Stunning animations on the wall

Living Walls

Muur decoratie in combinatie met projectie. De speciale folie die wij gebruiken is CE-gecertificeerd, brandvertragend, stootvast, afneembaar en antibacterieel.

 • Emma Kinderziekenhuis (AMC)

  Magische Onderwater wereld voor de kinderverkoever

  Een operatie ondergaan is vaak spannend, zeker als je nog heel jong bent. Daarom is de kinderverkoever van het Emma Kinderziekenhuis omgetoverd tot een onderwaterwereld.

  Zo worden de kinderen afgeleid voor hun operatie en voelen ze zich hopelijk wat minder angstig.

 • Primeur bij Tergooi

  Heidelandschap gegenereerd door AI

  Op de Spoedeisende Hulp-afdeling van de nieuwbouw hebben we een Living Wall gecreëerd, die iets heel bijzonders te bieden heeft: het iconische heidelandschap van 't Gooi is gegenereerd door AI! 

  Door middel van projectie laten we dieren over de heide ‘lopen of vliegen’. Dit zorgt voor een aangename afleiding voor kinderen die zich angstig of gestrest voelen tijdens hun bezoek aan de SEH.

 • Interactiviteit voor cliënten

  Innovatief interactief project

  Samen met Symphonic eMotions zijn we een pilot gestart. Er werden twaalf filmpjes gemaakt (prachtig geanimeerd door Silly Productions), op basis van input van begeleiders en verwanten van EMB-cliënten.

  Middels een 3D printer werden twee paarse handjes gemaakt voor aan de muur. In de handjes zit een Air Gesture Sensor gebouwd (met dank aan de expertise van Marijn van Ravels), die op basis van beweging één van de twaalf filmpjes start.

 • Gipskamer

  Onderwater muur voor de gipskamer

  We hebben weer een super leuk project afgerond waar we de gipskamer mochten omtoveren in een fijne omgeving zodat de kinderen worden afgeleid en minder stress en angst ervaren. Met behulp van projectie laten we door het water ook vissen rondzwemmen!

 • Paola Kinderziekenhuis - Kinderafdeling

  Kinderafdeling ondergedompeld in een onderwater wereld

  Voortaan kunnen kinderen in het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis zich laten onderzoeken en overnachten tussen walvissen, dolfijnen en schildpadden. De nieuwe onderwaterwereld geeft de patiëntjes meer rust tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.

  "Als kinderen zich beter op hun gemak voelen, gaat hun herstelproces ook sneller”, klinkt het bij ZNA. “Kleine elementen spelen een grote rol om het kind sneller naar huis te kunnen laten gaan.”

 • UMCU - WKZ

  Bos thema in de CT ruimte

  Lorem ipsum dolor sit amet consetetur sadipscing elitr sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat sed diam voluptua.

Magische onderwater wereld bij Emma Kinderziekenhuis (AMC)

December 2023

Een operatie ondergaan is vaak spannend, zeker als je nog heel jong bent. Daarom is de kinderverkoever van het Emma Kinderziekenhuis omgetoverd tot een onderwaterwereld. Zo worden de kinderen afgeleid voor hun operatie en voelen ze zich hopelijk wat minder angstig. 🫧🐬🐠

We hebben vier verschillende ruimtes mogen aankleden met het onderwater thema. Het Dagcentrum, Kinderbox voor kinderen die minder prikkels kunnen verwerken, de grote Kinderverkoever ruimte en de ingang naar de OK.

Onderweg kunnen de kinderen onzichtbare visjes zoeken met behulp van een UV zaklamp. Op deze manier hopen we te kunnen bijdragen aan een prettiger bezoek aan het ziekenhuis.

Living Wall met behulp van AI

Mei 2023

Op de Spoedeisende Hulp-afdeling van de nieuwbouw hebben we een Living Wall gecreëerd, die iets heel bijzonders te bieden heeft: het iconische heidelandschap van 't Gooi is gegenereerd door AI! 

Het is fantastisch om de nieuwste trends en technologieën te kunnen inzetten om zo'n uniek project te realiseren.

Door middel van projectie laten we dieren over de heide ‘lopen of vliegen’. Dit zorgt voor een aangename afleiding voor kinderen die zich angstig of gestrest voelen tijdens hun bezoek aan de SEH.🙏🏻

𝗪𝗶𝘀𝘁 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝘁… Op 26 september 2023 werd het nieuwe ziekenhuis officieel geopend door niemand minder dan 𝗞𝗼𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗪𝗶𝗹𝗹𝗲𝗺-𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿!!

Bijzonder innovatief project voor 's Heerenloo

April 2023

We werden als Variled benaderd door Jan-Jakob Leidekker en Johan Elbers van 's Heeren Loo, met een zeer interessante vraagstelling: "Wat kunnen wij EMB-cliënten aanbieden zodat ze gestimuleerd worden om te gaan bewegen?"

Zij zijn gesprekken aangegaan met verwanten, professionele zorgbegeleiders en leveranciers.

Hieruit kwam naar voren dat korte animatiefilmpjes met een langzaam tempo, eenvoudige en herkenbare objecten en dieren, veel herhaling en met een vrolijk deuntje op de achtergrond goed werken bij deze doelgroep. Wanneer dit soort filmpjes worden aangeboden, op een manier waarbij de cliënt zelf de filmpjes aan en uit kan zetten, is de basis voor activering gelegd.
 
Samen met Symphonic eMotions zijn we een pilot gestart. Er werden twaalf filmpjes gemaakt (prachtig geanimeerd door Silly Productions), op basis van input van begeleiders en verwanten van EMB-cliënten. Middels een 3D printer werden twee paarse handjes gemaakt voor aan de muur. In de handjes zit een Air Gesture Sensor gebouwd (met dank aan de expertise van Marijn van Ravels), die op basis van beweging één van de twaalf filmpjes start. Het filmpje wordt geprojecteerd middels een beamer. Dit concept werd gecompleteerd met een set van Symphonic Emotions, dat op basis van beweging cliënten in staat stelt om zelf muziek te maken. Gewoon bewegen zoals je wilt voor een iPad en je maakt de meest prachtige muziek!

Daarnaast hebben we ondersteuning gehad van Lotte Piekema onderzoeker vanuit de Academische Werkplaats EMB Rijksuniversiteit Groningen.

𝗠𝗮𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗠𝘂𝘂𝗿💫
De interactieve wand kreeg de naam Magische Muur en was van begin af aan een groot succes! Cliënten weten inmiddels zelf de weg naar de muur te vinden en kunnen zonder hulp spelen, bewegen en plezier maken. De interactieve spelopties zullen komend jaar worden doorontwikkeld.
 
Het Innovatielab Apeldoorn heeft de Magische Muur kunnen ontwikkelen dankzij een legaat.

Onderwater wereld voor de gipskamer van Ikazia Ziekenhuis

Augustus 2022

We hebben weer een super leuk project afgerond waar we de gipskamer mochten omtoveren in een fijne omgeving zodat de kinderen worden afgeleid en minder stress en angst ervaren. Met behulp van projectie laten we door het water ook vissen rondzwemmen!

💡 𝗟𝗲𝘂𝗸 𝗱𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹: de medewerkers van de afdeling hebben speciaal in thema visjes van gips gemaakt, met ieder een eigen kleur. Zodat kinderen op die manier een kleur gips kunnen uitkiezen. 𝗛𝗼𝗲 𝘁𝗼𝗳 𝗶𝘀 𝗱𝗮𝘁! Zo maken we er samen een gezellige ruimte van. 

Van strand naar onderwater wereld bij YOUZ

Juli 2022

We hebben bij Youz in de ontmoetingsruimte een muur van 𝟭𝟬 𝗺𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗯𝗿𝗲𝗲𝗱 voorzien van een onderwaterwereld met een overgang naar het strand (en de vuurtoren van Scheveningen!)

Aan de rechterkant worden de animaties van Silly Productions getoond en hebben Frank en Marijn sensoren in de muur verwerkt, zodat de kinderen zelf extra filmpjes kunnen activeren! Op deze manier hebben we een leuke interactieve manier toegevoegd aan onze 𝗟𝗶𝘃𝗶𝗻𝗴 𝗪𝗮𝗹𝗹.

In het midden hebben we een 𝟯𝗗 𝘀𝗰𝘂𝗹𝗽𝘁𝘂𝘂𝗿 van een koraalberg gemaakt waarin een 65" monitor is verwerkt, waarop bijpassende content wordt afgespeeld. Dit kan ook gebruikt worden om TV te kijken of sluit je laptop aan voor het geven van een presentatie!

Living Wall op de kinderafdeling van Rivierenland Tiel

April 2021

Ook op de kinderafdeling van ziekenhuis Rivierenland Tiel hebben ze een Living Wall met het onderwater thema.

Kinderverpleegkundige Gabri vertelt wat de patiëntjes ervan vinden! En als we dan horen dat een patiëntje niet eens meer naar huis wilt, dan kunnen we oprecht zeggen dat ons werk heeft gedaan wat het moest doen: 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗴𝘀𝘁 𝘄𝗲𝗴𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗮𝗳𝗹𝗲𝗶𝗱𝗲𝗻.

Onderwaterwereld voor Paola Kinderziekenhuis (Antwerpen)

2020

Voortaan kunnen kinderen in het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis zich laten onderzoeken en overnachten tussen walvissen, dolfijnen en schildpadden. De nieuwe onderwaterwereld geeft de patiëntjes meer rust tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. “Als kinderen zich beter op hun gemak voelen, gaat hun herstelproces ook sneller”, klinkt het bij ZNA. “Kleine elementen spelen een grote rol om het kind sneller naar huis te kunnen laten gaan.”

Beeldschermen en bewegende beelden van vissen sieren de verpleegpost, gang en inkomhal en de deuren van de 22 patiëntenkamers kregen elk een eigen zeedier. De onderzoekskamer, voor kinderen vaak de meest stresserende kamer, werd misschien wel de meest interessante kamer van de hele verdieping: kinderen kunnen er op schermen in een rots kijken naar bewegende onderwaterbeelden en panelen in het plafond nemen de kinderen mee in een fantasiewereld onder water. Om de aandacht af te leiden, kunnen patiëntjes met een UV-lamp tijdens een vervelende ingreep of een vaccinatie op zoek gaan naar verborgen vissen. Zodra dit achter de rug is, mogen ze een cadeautje kiezen uit de grote schatkist in de kamer.

Ons project in het nieuws

 • HNL heeft een nieuws item gemaakt over de complete make over in Koningin Paola Ziekenhuis, te Antwerpen. Lees het online nieuwsbericht hier.

 • ATV heeft één van de jonge patiëntjes geinterviewd en heeft mooie beelden gemaakt tijdens de opening. Bekijk het hier!

Installatie Living Wall in WKZ

oktober 2017

Door onze krachten te bundelen hebben we in samenwerking met Blomsma Interieurdecoratie de bijzondere ‘Living Wall’ in het Wilhelmina Kinderziekenhuis kunnen realiseren.

De muur komt tot leven door het projecteren van verschillende dieren die rondlopen in het bos. De jonge patiëntjes worden middels deze muur meer op hun gemak gesteld en wordt de angst voor het onderzoek beperkt.

De visual is vervaardigd uit PVC-vrije folie en PVC-vrij laminaat van 3M™ en heeft een breedte van 6,5 meter en een hoogte van 2,9 meter. Het geheel is geplakt op een ondergrond van gesaust stucwerk, deuren en kozijnen.